ANASAYFA - Haberler - TÜRGÖK 1. Öykü Yarışması Engelliler Haftası'nda Sonuçlandı

TÜRGÖK 1. Öykü Yarışması Engelliler Haftası'nda Sonuçlandı

 2004 yılında İzmir’de görme özürlülerin eğitimleriyle kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet etmek amacıyla Av. Gültekin YAZGAN önderliğinde kurulmuş olan; Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı olan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı 16 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 15:30’da yazarların ve protokolün katılımıyla öykü yarışmasının sonuçlarını açıkladı.

          22 Nisan’da sona eren başvuru süresi içinde, yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen toplam 30 öyküyü yazarlar Birsen FERAHLI, Canan TAN, Mavisel YENER, Hidayet KARAKUŞ değerlendirdi.

          TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay YAZGAN yaptığı konuşmada: “Kuruluşumuzdan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığına, eğitime ve kültürel gelişime hizmet eden etkinlikler de düzenlemeleri gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle gelenekselleşecek bir etkinliğe imza atmak istedik. Yarışmayı özellikle Kütüphaneler Haftası'nda başlattık ve Engelliler Haftası'nda sonuçlandırdık; her yıl aynı dönemde sürdürülebilir bir etkinlik hedefliyoruz. Ana temanın "Ses" olarak belirlendiği yarışmada, değerli yazarlarımız bizleri kırmayarak juri üyeliğini üstlendiler. Hatta o kadar zorlandılar ki, 3 adet mansiyon ödülü konmuş olmasına karşın, teşvik amacıyla çok beğendikleri bir esere de juri özel ödülünü vermek istediler. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz; gelecek senelerde sürdürmek istediğimiz bu yarışmaya ilginin ve katılımın artacağına inanıyoruz” dedi.

          Yarışmada "Timpani Kazası" isimli öyküsüyle birinci olan Önder ERESKİCİ netbook bilgisayar, "Çok Sesli Renkler" isimli öyküsüyle ikinci olan Hasibe Gezgin BOZTEPE netbook bilgisayar,"Tamamlanmamış Düşler" isimli öyküsüyle üçüncü olan Mehmet GÜZEL cep telefonu kazanırken, "Gümüş Kanatlı At ve Ahmet (Sese Direniş ve Sese Yükseliş)", "Boşluk", "Kırmızı Kapaklı Kitap" isimli öykülerin sahipleri Cankut DEĞERLİ, Musaffa DERMAN, Ali Haydar BEN, mansiyon ödülü olarak ses kayıt cihazı kazandılar. "Koca Kulaklı Göz" isimli öyküsüyle juri özel ödülünü kazanan Nur BERTAN’a da juri üyelerinin kitaplarından oluşan bir set hediye edildi. Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara başarı belgesi verilirken, yarışmaya katılan 30 eserin kabartma kitap olarak basılmış hali ve sesli kitap hali hediye edildi. 

Geri Dön