ANASAYFA - Haberler - TÜRGÖK’ten İzmir Üniversitesi’ne teşekkür ziyareti

TÜRGÖK’ten İzmir Üniversitesi’ne teşekkür ziyareti

TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay YAZGAN ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiğdem UYGUN, yardımları için teşekkür etmek üzere İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Uygun, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti ve üniversitenin derneğe olan desteği nedeni ile bir teşekkür plaketi sundu. İzmir Üniversitesi’nin kitaplığa hediye ettiği plazma ekran sayesinde tüm gönüllüler ve engelli yakınlarına daha rahat etkinlikleri hakkında bilgi verebildiklerini belirten Yazgan, “İzmir Üniversitesi’nin diğer üniversitelere de örnek olmasını diliyoruz” dedi. Görme engelliler için hazırladıkları yayınları üniversiteye hazırlık konularında da geliştirmek istediklerini dile getiren Yazgan, “İzmir Üniversitesi ile ortaklaşa bir proje gerçekleştirerek üniversite öğrencisi görme özürlü sayısını artırabiliriz. Bu konuda üniversitenizden yardım alacağımıza inancımız tam” diye konuştu.

İzmir Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana engellilerin daha iyi bir yaşam sürmesi için tüm olanaklarını seferber ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Erciyeş, “TÜRGÖK’ün her türlü projesine destek verebilmek için elimizden geleni yapacağız. TÜRGÖK ile birlikte yeni projelere imza atmayı çok isteriz. Umuyoruz, üniversitemizde önümüzdeki yıllarda daha fazla engelli öğrenci eğitim görecek.” dedi.

Ziyaret sırasında görme engelli Av. Mehmet Ali Uçar’ın İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmaya başlamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yazgan, “Ülkemizde ne yazık ki görme engelliler eğitim alıyor, ama eğitim aldığı konuda çalışma olanağı bulamıyor. İzmir Üniversitesi bu konuda çok yerinde bir karar almış. Sizlerin bu tavrınızın diğer üniversitelere de örnek olması gerekiyor” dedi.

Geri Dön